Aspen Police Department

Aspen, Colorado

Aspen Police Department

The new headquarters for the Aspen Police Department is a 19,000-sf structure that includes office space, meeting rooms, a kitchen, break room, private interview rooms and a state-of-the-art evidence storage office. Employees also have access to a contemporary locker and weight room. Materials used include Cross Laminated Timber floor and a Glulam frame construction roof. The exterior finishes include brick, stone and metal. The building was erected on an irregular site with a large slant. The cast-in-place underground parking lot faces north, while the building is justified against a brick wall to allow the maximum amount of natural light to pour into the building. In addition to being LEED Gold Certified, this project is built to Silver WELL Building Standards.

Location
Aspen, Colorado
Architect
Charles Cunniffe Architects
Size
19,000 square feet
Awards
LEED Gold
APD Int 4
APD Int 3
APD Int 27
APD Int 21
APD Int 15
APD Int 10
APD Ext 5
APD Ext 11
APD Ext 10
APD Ext 2